Здравейте колеги, имам следният проблем - до сега колата си палеше без никакви проблеми и без значение колко градуса е навънка.Даже и на -15 без да е палена няколко дена с първото завъртане на ключа колата пали. Преди 2 дена заредих дизел на Лукойл и от скоро слагам добавката на Castrol TDA вечерта колата пали, по късно и даже още топла въртя и не иска.Пробвах доста пъти но не запали след това я бутнах леко и запали без проблем.Тази сутрин ставам, навънка 1 градус въртя и пали без проблем, същия ден следобед температура навънка 8 градуса въртя и не пали, около 5-6 пати и не става след 30 сек. въртя пак и запали.Ако някой може да помогне ще съм доволен.Горивния филтър е сменян, но мисля утре да го отворя за да вида какво е положението там.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Спря да пали 1.9 JTD
Collapse
X
-
Нещо по таблото да свети? Например нещо като дюза? Това когато не иска да запали.Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
-
Първоначално публикувано от vasilus Покажи съобщениеколега виж дали ти работи датчика на коляновият вал!Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеТой и да е здрав,ако е там,дето го е снимал колегата в другата тема,освен да отчита разстоянието до Сириус в светлинни години,не знам какво друго върши.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеДобре бе хора,вие що си мислите че тоя датчик изпада е така сам,това на практика невъзможно,може да се саморазвие леко,но чак да изпадне сам,ми се вижда импосибъл.Аз мисля че колегата има някакви проблеми с горивото и неговото налягане
Докато не получим имформация,дали няма поставен друг,а този просто се мандахерца в пространството,всичко е в зоната на здрача.
В общи линии на този свят има не много невъзможни неща,като:
Да се върнеш там,от където си се пръкнал.
Евреин да хвърля пари,а арменец да тича след него да ги събира и да му ги връща.
Или да бутнеш на някой чадър отзад и да го отвориш.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Дам... на студеното калпавата нафта просто става на гъста пача.
И или не пали или като запали и натъпче пачата ... гасне.
А стария датчик ги е домързяло да го откачат от кабелния сноп до колкото разбирам?Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от petar_taskov Покажи съобщениеБлагодаря на всички за дадените предложения, мисля че вече проблема е решен.Заредих 10 литра на ЕКО и вече няма никакъв проблем колата си пали и не свети лампата на дюзата.Мисля,че е било от нафтата.Неразбирам само, защо от дизел на Лукойл ми дава тези проблеми.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment