Известие

Collapse
No announcement yet.

Спря да пали 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спря да пали 1.9 JTD

Здравейте колеги, имам следният проблем - до сега колата си палеше без никакви проблеми и без значение колко градуса е навънка.Даже и на -15 без да е палена няколко дена с първото завъртане на ключа колата пали. Преди 2 дена заредих дизел на Лукойл и от скоро слагам добавката на Castrol TDA вечерта колата пали, по късно и даже още топла въртя и не иска.Пробвах доста пъти но не запали след това я бутнах леко и запали без проблем.Тази сутрин ставам, навънка 1 градус въртя и пали без проблем, същия ден следобед температура навънка 8 градуса въртя и не пали, около 5-6 пати и не става след 30 сек. въртя пак и запали.Ако някой може да помогне ще съм доволен.Горивния филтър е сменян, но мисля утре да го отворя за да вида какво е положението там.

Нещо по таблото да свети? Например нещо като дюза? Това когато не иска да запали.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Кода на ключа?
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ами не нищо не свети,а код на ключо мисля, че не е защото пали, ако е той мисля че въобще няма да запали.

Comment

Днеска забелязах, че като върти и не пали свети дюза и акумулатора.

Comment

колега виж дали ти работи датчика на коляновият вал!

Comment

Първоначално публикувано от vasilus Покажи съобщение
              колега виж дали ти работи датчика на коляновият вал!
              Той и да е здрав,ако е там,дето го е снимал колегата в другата тема,освен да отчита разстоянието до Сириус в светлинни години,не знам какво друго върши.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Имобилайзер си мисля аз...
                Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
                Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Той и да е здрав,ако е там,дето го е снимал колегата в другата тема,освен да отчита разстоянието до Сириус в светлинни години,не знам какво друго върши.
                  Добре бе хора,вие що си мислите че тоя датчик изпада е така сам,това на практика невъзможно,може да се саморазвие леко,но чак да изпадне сам,ми се вижда импосибъл.Аз мисля че колегата има някакви проблеми с горивото и неговото налягане
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                    Добре бе хора,вие що си мислите че тоя датчик изпада е така сам,това на практика невъзможно,може да се саморазвие леко,но чак да изпадне сам,ми се вижда импосибъл.Аз мисля че колегата има някакви проблеми с горивото и неговото налягане
                    Аз не размишлявам,за това,как се е оказал датчика там,а просто споделям,че при това му положение,няма как да върши работа.
                    Докато не получим имформация,дали няма поставен друг,а този просто се мандахерца в пространството,всичко е в зоната на здрача.
                    В общи линии на този свят има не много невъзможни неща,като:
                    Да се върнеш там,от където си се пръкнал.
                    Евреин да хвърля пари,а арменец да тича след него да ги събира и да му ги връща.
                    Или да бутнеш на някой чадър отзад и да го отвориш.

Comment

Благодаря на всички за дадените предложения, мисля че вече проблема е решен.Заредих 10 литра на ЕКО и вече няма никакъв проблем колата си пали и не свети лампата на дюзата.Мисля,че е било от нафтата.Неразбирам само, защо от дизел на Лукойл ми дава тези проблеми.

Comment

Колега, и бензина и газта са им същите

Comment

А какво стана с "хвърковатият" датчик?Не са разкачили старият ли?

Comment

Дам... на студеното калпавата нафта просто става на гъста пача.
                            И или не пали или като запали и натъпче пачата ... гасне.

А стария датчик ги е домързяло да го откачат от кабелния сноп до колкото разбирам?
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от petar_taskov Покажи съобщение
                              Благодаря на всички за дадените предложения, мисля че вече проблема е решен.Заредих 10 литра на ЕКО и вече няма никакъв проблем колата си пали и не свети лампата на дюзата.Мисля,че е било от нафтата.Неразбирам само, защо от дизел на Лукойл ми дава тези проблеми.
                              Аз карах цяло лято с Лука,и съм доволен,но все пак зимата друго освен ЕКО не сипвам,на тях им имам най много вяра
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                              X